Erikoisteräkset

Metores tarjoaa asiakkailleen kuumalujat teräkset, jousiteräkset, tulenkestävät teräkset, haponkestävät teräkset ja monet muut erikoisteräkset

Erikoisteräkset teollisuuden ja tuotannon käyttöön

Erikoisteräkset sopivat moneen eri tarkoitukseen teollisuudessa ja tuotannossa. Metores tarjoaa asiakkailleen kuumalujat teräkset, jousiteräkset, tulenkestävät teräkset, haponkestävät teräkset, ruostumattomat duplex teräkset ja monet muut erikoisteräkset.

Voit tilata teräkset meiltä nauhana, levynä, putkena tai muussa muodossa. Ole meihin yhteydessä, niin etsitään sinulle paras metalliseos ja erikoismetalli!

Erikoisteräkset sopivat moneen tarkoitukseen

Erikoisteräs on paras valinta materiaaliksi, kun tavoitellaan suurta lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä, iskunkestävyyttä tai muita tärkeitä ominaisuuksia. Erikoisteräksiä voi käyttää todella moniin eri tarkoituksiin, koska metalliseoksia on käytännössä rajattomasti. Sekoittamalla eri metalleja keskenään saadaan seoksia, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi kromia lisäämällä teräksestä saadaan lämmönkestävää, nikkeliä lisäämällä teräksestä tulee ruosteenkestävää. Monesti erikoisteräksillä täytyy olla useampi ominaisuus. Joskus teräksen täytyy kestää kuumuutta ja korroosiota samaan aikaan.

Sopivan metalliseoksen avulla erikoisteräkset saavat tärkeitä ominaisuuksia, joiden ansiosta ne soveltuvat eri tehtäviin. Hapon- ja kuumuudenkestävät teräkset sopivat teollisuuden käyttöön ja kulutuksenkestävät teräkset sopivat esimerkiksi työkoneiden osien valmistukseen.

Meidän tehtävämme Metoresilla on löytää asiakkaidemme tarkoitukseen sopivimmat erikoisteräkset. Jos haluat esimerkiksi 750 celsiusasteen lämpöä kestävän teräsputken, me toimitamme sinulle haluamasi tuotteen. Tunnemme erilaiset metalliseokset ja meillä on alalta vuosikymmenten kokemus.

Erikoisterästen käyttökohteita

 • teollisuuden tarpeet
 • tuotteiden valmistus
 • kestävyyttä vaativat tehtävät
 • tuotantolaitteet
 • muihin tarkoituksiin

Valikoimastamme löydät erikoisteräkset, jousiteräkset ja duplex teräkset moneen tarkoitukseen. Metores toimittaa laadukkaat teräkset teollisuuden ja tuotannon tarpeisiin. Kysy metalliseosta tai anna meille lista haluamanne metallin ominaisuuksista, niin etsitään käyttöösi sopivin vaihtoehto!

Mitä ominaisuuksia erikoisteräksellä voi olla?

Erikoisteräkset, kuten kustannustehokkaat duplex teräkset ja kestävät jousiteräkset, voivat sisältää erilaisia lujuuteen liittyviä ominaisuuksia. Duplex teräkset ovat tunnettuja niiden korkeasta kromi-, molybdeeni- ja typen pitoisuuksista Ne ovat ruostumattomia teräksiä, jotka sisältävät sekä austeniittisia että ferriittisiä rakenteita, jolloin yhdistyvät molempien terästyyppien parhaat ominaisuudet. Tämä kaksinkertainen rakenne antaa duplex teräkselle useita etuja kuten hyvä korroosion kestävyys että mekaaninen lujuus Nämä ominaisuudet tekevät duplex teräksistä sopivia vaikeisiin olosuhteisiin, joissa on tarpeen yhdistää lujuus ja erinomainen korroosionkestävyys kuten meriteollisuudessa, kemian- ja prosessiteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuuden käytössä. Duplex teräksiä on eri tyyppejä eri seostusasteilla.

Jousiteräkset ovat yleensä seostettua, karkaistua ja päästettyä terästä. Jousiteräs on erittäin kovaa ja kestää hyvin väsymistä. Lujuutta ja kestävyyttä vaativien tehtävien lisäksi erilaiset erikoisteräkset soveltuvat muihinkin tarkoituksiin.

Joskus asiakas tarvitsee esimerkiksi helposti muokattavia teräksiä, sähköjohtavaa metalliseosta tai korujen valmistukseen sopivia erikoisteräksiä. Tulen-, kuumuuden-, ruosteen-, hapon ja kulutuksenkestävyys ovat kuitenkin yleisimpiä ominaisuuksia, joita erikoisteräksiltä vaaditaan.

Erikoisteräksien kestävyys ja muut ominaisuudet riippuvat siitä, missä metallia aiotaan käyttää. Valitsemme sopivimman metalliseoksen asiakkaan käyttötarkoituksen mukaan ja usein erilaisia ominaisuuksia yhdistetään samaan metalliseokseen.

Erikoisteräksien ominaisuuksia

 • tulenkestävyys
 • kuumuudenkestävyys
 • rosteenkestävyys
 • helppo muokattavuus
 • iskunkestävyys
 • haponkestävyys
 • kulutuksenkestävyys

Metalliseokselle voidaan siis luoda monia erilaisia ominaisuuksia asiakkaan tarpeen mukaan. Erikoisteräkset, jousiteräkset ja duplex teräkset ovat kaikki ominaisuuksiltaan erilaisia, joten ne sopivat eri käyttötarkoituksiin. Metoresilla on pitkä kokemus erikoisteräksistä, joten tunnemme erilaiset metalliseokset.

Haponkestävät teräkset

Erikoisteräkset voivat olla esimerkiksi haponkestäviä. Haponkestäviä teräksiä käytetään yleensä teollisuudessa, kun teräs joutuu olemaan kosketuksissa liuottavien tai syövyttävien aineiden kanssa. Haponkestävät teräkset valmistetaan sekoittamalla tietty määrä nikkeliä ja kromia teräksen metalliseokseen.

Kyseessä on siis niin kutsuttu superseos, joka sisältää nikkeliä. Nikkeli ei lisää ainoastaan teräksen kestävyyttä happoja vastaan, vaan se kasvattaa myös teräksen lämmönkestävyyttä. Nikkeli onkin hyvin yleinen metalli sekoitettavaksi teräksen kanssa.

Lopullisen pintakäsittelyn haponkestävä teräs saa kuuma- tai kylmävalssauksesta, jossa metalli työnnetään rullien läpi. Rullat puristavat teräksen tiiviimmäksi, jolloin sille saadaan enemmän kestävyyttä.

Kulutusteräkset

Kulutusteräkset ovat iskunkestäviä ja kulutusta kestäviä erikoisteräksiä, joita käytetään koneissa ja teollisuudessa. Kulutusteräs on paras valinta, kun halutaan pitkään kestävä erikoisteräs. Kulutusta kestävä teräs onkin siis hyvä valinta esimerkiksi laitteiston osiin, joille halutaan pitkä käyttöikä.

Laadukkaat Metoresin kulutusteräkset sopivat esimerkiksi työkoneisiin, sillä metalli kestää iskuja ja kovaa kulutusta. Kulutusteräksestä valmistetaan muun muassa kaivinkoneen kauhoja ja muita jatkuvan rasituksen kohteena olevia osia.

Ferriittiset teräkset

Ferriittiset teräkset, eli ruostumattomat teräkset, ovat erikoisterästä, joka kestää hapettumista vastaan erityisen hyvin. Ruostumattomat teräkset ovat rautapohjaisia seoksia, jotka sisältävät kromia vähintään 10,5%.

Laadukkaita ferriittisiä teräksiä käytetään muun muassa autoissa, työkaluissa ja rakentamisessa. Käyttötarkoituksia on todella paljon, sillä ruostumattomia teräksiä tarvitaan monessa paikassa. Löydät laajasta valikoimastamme ferriittiset ja muut ruostumattomat teräkset.

Automaattiteräs

Automaattiteräs on helposti leikattavaa ja muokattavaa erikoisterästä, joka sopii esimerkiksi teollisuuden tarpeisiin. Tyypillinen ominaisuus on myös helppo lastutettavuus, mikä auttaa automatisoidussa tuotannossa.

Korkealaatuiset Metoresin automaattiteräkset sopivat automaattisiin syöttölaitteisiin. Tuotantoprosessiin sopivat teräkset ovat tärkeitä sujuvan valmistuksen kannalta.

Puukkoteräkset

Puukkoihin ja veitsiin sopivia erikoisteräksiä kutsutaan puukkoteräksiksi. Yhteistä puukkoteräksille on se, että ne ovat kovia mutta helposti teroitettavia. Yleisimpiä puukkoteräksiä ovat hiiliteräkset, seostetut teräkset sekä pulveriteräkset. Kaikki sopivat käytettäväksi veitsissä ja puukoissa, mutta kulutuksenkestävyys vaihtelee eri terästen mukaan.

Hienoraeteräs

HSLA-teräs, eli hienoraeteräs, on tavallista rakenneterästä vahvempaa metallia. Kova vahvuus johtuu hienoraeteräksen pienistä rakeista. Pienuuden ansiosta hienoraeteräs on tiiviimpää kuin tavallinen teräs. Pieni raekoo saadaan aikaan hienoseostamalla ja termomekaanisen valssauksen avulla.

Erikoisteräkset nopealla toimitusajalla Metoresilta

Toimitamme kaikenlaiset erikoisteräkset eri käyttötarkoituksiin ympäri Suomen. Erikoisteräkset, jousiteräkset, duplex teräkset ja muut terästuotteet tulevat suoraan valmistajilta Euroopasta ja Amerikasta, joten voit olla varma luotettavasta toimituksesta.

Meillä on vuosikymmenten kokemus metalli- ja energia-alalta, joten tietämyksemme erilaisista erikoismetalleista on laaja. Olemme verkostoituneet laajalti, ja yhteistyökumppanimme ovat luotettavia. Tämän ansiosta pystymme toimittamaan erikoisteräkset nopeasti erilaisiin tarkoituksiin.

Ole siis yhteydessä meihin, niin etsimme juuri sinulle sopivimman ratkaisun!