Erikoisteräkset

Metores tarjoaa asiakkailleen kuumalujat teräkset, jousiteräkset, tulenkestävät teräkset, haponkestävät teräkset ja monet muut erikoisteräkset

Erikoisteräkset teollisuuden ja tuotannon käyttöön

Erikoisteräkset sopivat moneen eri tarkoitukseen teollisuudessa ja tuotannossa. Metores tarjoaa asiakkailleen kuumalujat teräkset, jousiteräkset, tulenkestävät teräkset, haponkestävät teräkset ja monet muut erikoisteräkset.

Voit tilata teräkset meiltä nauhana, levynä, putkena tai muussa muodossa. Ole meihin yhteydessä, niin etsitään sinulle paras metalliseos ja erikoismetalli!

Erikoisteräkset sopivat moneen tarkoitukseen

Erikoisteräs on paras valinta materiaaliksi, kun tavoitellaan suurta lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä, iskunkestävyyttä tai muita tärkeitä ominaisuuksia. Erikoisteräksiä voi käyttää todella moniin eri tarkoituksiin, koska metalliseoksia on käytännössä rajattomasti. Sekoittamalla eri metalleja keskenään saadaan seoksia, joilla on erilaisia ominaisuuksia.

Esimerkiksi kromia lisäämällä teräksestä saadaan lämmönkestävää, nikkeliä lisäämällä teräksestä tulee ruosteenkestävää. Monesti erikoisteräksillä täytyy olla useampi ominaisuus, eikä yksi riitä. Joskus teräksen täytyy kestää kuumuutta ja korroosiota samaan aikaan. Silloin metalliseoksen täytyy olla kohdillaan.

Sopivan metalliseoksen avulla erikoisteräkset saavat tärkeitä ominaisuuksia, joiden ansiosta ne soveltuvat eri tehtäviin. Hapon- ja kuumuudenkestävät teräkset sopivat teollisuuden käyttöön, ja kulutuksenkestävät teräkset sopivat esimerkiksi työkoneiden osien valmistukseen.

Meidän tehtävämme Metoresilla on löytää asiakkaidemme tarkoitukseen sopivimmat erikoisteräkset. Jos haluat esimerkiksi 750 celsiusasteen lämpöä kestävän teräsputken, me toimitamme sinulle haluamasi tuotteen. Tunnemme erilaiset metalliseokset, ja meillä on alalta vuosikymmenten kokemus.

Erikoisteräkset sopivat

 • teollisuuden tarpeisiin
 • tuotteiden valmistukseen
 • kestävyyttä vaativiin tehtäviin
 • tuotantolaitteisiin
 • muihin tarkoituksiin

Valikoimastamme löytyy erikoisteräksiä moneen tarkoitukseen. Metores toimittaa laadukkaat teräkset teollisuuden ja tuotannon tarpeisiin. Kysy metalliseosta tai anna meille lista haluamanne metallin ominaisuuksista, niin etsitään käyttöösi sopivin vaihtoehto!

Mitä ominaisuuksia erikoisteräksellä voi olla?

Erikoisteräkset, kuten duplex teräkset, voivat sisältää erilaisia kestävyyteen liittyviä ominaisuuksia. Joskus tarvitaan kuitenkin muutakin kuin kestävyyttä, esimerkiksi helposti muokattavia teräksiä, sähköjohtavaa metalliseosta tai korujen valmistukseen sopivia erikoisteräksiä.

Lujuutta ja kestävyyttä vaativien tehtävien lisäksi erilaiset erikoisteräkset soveltuvat siis muihinkin tarkoituksiin. Tulen-, kuumuuden-, ruosteen-, hapon ja kulutuksenkestävyys ovat kuitenkin yleisimpiä ominaisuuksia, joita erikoisteräksiltä vaaditaan.

Erikoisteräksien kestävyys ja muut ominaisuudet riippuvat siitä, missä metallia aiotaan käyttää. Sopivin metalliseos valitaan siis asiakkaan käyttötarkoituksen mukaan ja monesti erilaisia ominaisuuksia yhdistetään samaan metalliseokseen.

Erikoisteräksien ominaisuuksia

 • tulenkestävyys
 • kuumuudenkestävyys
 • rosteenkestävyys
 • helppo muokattavuus
 • iskunkestävyys
 • haponkestävyys
 • kulutuksenkestävyys

Metalliseokselle voidaan siis luoda monia erilaisia ominaisuuksia asiakkaan tarpeen mukaan. Ominaisuuksia on yhtä paljon kuin erilaisia sekoituksia eli todella paljon. Metoresilla on pitkä kokemus erikoisteräksistä, joten tunnemme erilaiset metalliseokset.

Haponkestävät teräkset

Erikoisteräkset voivat olla esimerkiksi haponkestäviä. Haponkestäviä teräksiä käytetään yleensä teollisuudessa, kun teräs joutuu olemaan kosketuksissa liuottavien tai syövyttävien aineiden kanssa. Haponkestävät teräkset valmistetaan sekoittamalla tietty määrä nikkeliä ja kromia teräksen metalliseokseen.

Kyseessä on siis niin kutsuttu superseos, joka sisältää nikkeliä. Nikkeli ei lisää ainoastaan teräksen kestävyyttä happoja vastaan, vaan se kasvattaa myös teräksen lämmönkestävyyttä. Nikkeli onkin hyvin yleinen metalli sekoitettavaksi teräksen kanssa.

Lopullisen pintakäsittelyn haponkestävä teräs saa kuuma- tai kylmävalssauksesta, jossa metalli työnnetään rullien läpi. Rullat puristavat teräksen tiiviimmäksi, jolloin sille saadaan enemmän kestävyyttä.

Kulutusteräkset

Kulutusteräkset ovat iskunkestäviä ja kulutusta kestäviä erikoisteräksiä, joita käytetään koneissa ja teollisuudessa. Kulutusteräs on paras valinta, kun halutaan pitkään kestävä erikoisteräs. Kulutusta kestävä teräs onkin siis hyvä valinta esimerkiksi laitteiston osiin, joille halutaan pitkä käyttöikä.

Laadukkaat Metoresin kulutusteräkset sopivat esimerkiksi työkoneisiin, sillä metalli kestää iskuja ja kovaa kulutusta. Kulutusteräksestä valmistetaan muun muassa kaivinkoneen kauhoja ja muita jatkuvan rasituksen kohteena olevia osia.

Ferriittiset teräkset

Ferriittiset teräkset, eli ruostumattomat teräkset, ovat erikoisterästä, joka kestää hapettumista vastaan erityisen hyvin. Ruostumattomat teräkset ovat rautapohjaisia seoksia, jotka sisältävät kromia vähintään 10,5%.

Laadukkaita ferriittisiä teräksiä käytetään muun muassa autoissa, työkaluissa ja rakentamisessa. Käyttötarkoituksia on todella paljon, sillä ruostumattomia teräksiä tarvitaan monessa paikassa. Löydät laajasta valikoimastamme ferriittiset ja muut ruostumattomat teräkset.

Automaattiteräs

Automaattiteräs on helposti leikattavaa ja muokattavaa erikoisterästä, joka sopii esimerkiksi teollisuuden tarpeisiin. Tyypillinen ominaisuus on myös helppo lastutettavuus, mikä auttaa automatisoidussa tuotannossa.

Korkealaatuiset Metoresin automaattiteräkset sopivat automaattisiin syöttölaitteisiin. Tuotantoprosessiin sopivat teräkset ovat tärkeitä sujuvan valmistuksen kannalta.

Puukkoteräkset

Puukkoihin ja veitsiin sopivia erikoisteräksiä kutsutaan puukkoteräksiksi. Yhteistä puukkoteräksille on se, että ne ovat kovia mutta helposti teroitettavia. Yleisimpiä puukkoteräksiä ovat hiiliteräkset, seostetut teräkset sekä pulveriteräkset. Kaikki sopivat käytettäväksi veitsissä ja puukoissa, mutta kulutuksenkestävyys vaihtelee eri terästen mukaan.

Hienoraeteräs

HSLA-teräs, eli hienoraeteräs, on tavallista rakenneterästä vahvempaa metallia. Kova vahvuus johtuu hienoraeteräksen pienistä rakeista. Pienuuden ansiosta hienoraeteräs on tiiviimpää kuin tavallinen teräs. Pieni raekoo saadaan aikaan hienoseostamalla ja termomekaanisen valssauksen avulla.

Erikoisteräkset nopealla toimitusajalla Metoresilta

Toimitamme kaikenlaiset erikoisteräkset eri käyttötarkoituksiin ympäri Suomen. Erikoisteräkset ja muut terästuotteet tulevat suoraan valmistajilta Euroopasta ja Amerikasta, joten voit olla varma luotettavasta toimituksesta.

Meillä on vuosikymmenten kokemus metalli- ja energia-alalta, joten tietämyksemme erilaisista erikoismetalleista on laaja. Olemme verkostoituneet laajalti, ja yhteistyökumppanimme ovat luotettavia. Tämän ansiosta pystymme toimittamaan erikoisteräkset nopeasti erilaisiin tarkoituksiin.

Ole siis yhteydessä meihin, niin etsimme juuri sinulle sopivimman ratkaisun!